TALAJJAVÍTÁSI PROGRAM

KALKKORN SZÁMÍTÁSI TÁBLÁZAT


Talajaink az utóbbi években erős savanyosodásba (pH csökkenés) kezdtek, amely igen jelentős terméscsökkenéshez, vagy tápanyag hasznosulási problémához vezet!

 Hazánk talajainkak 25%-a savanyú (2,2 millió hektár), de minden művelt területen az oxidáció, műtrágyák használata, kilúgzás miatt bekövetkezik a savanyosodás! Ez a folyamat visszafordítható!

Kedvezőtlen következmények:

  • humuszanyagok koagulációja nem következik be- leromlik, porosodik a talaj felső rétege- talaj tömörödötté válik, romlik a levegő és vízháztartása

  • alumínium és mangán ionok mennyisége megnő, toxikussá (mérgezővé) válhat, a foszfor, kálcium, vas felvétele korlátozottá válik

  • talajban csökken a biológiai aktivitás (nitrát feltáródás, baktériumok, gombák aktivitása, lebontás sebessége), terméskorlátozó tényezőként jelenik meg

  • a terület terméspotenciálja csökken, fokozatosan csökkenő/stagnáló termést érünk el- a többlet inputanyag ellenére

  • a terület 'érzékennyé' válik, különösen száraz évben hamarabb és fokozottabb problémát jelenthet

 

Ön mennyit költött az elmúlt években TALAJAIRA?

   Hatalmas pénzt költünk el gépberuházásra, ugyanakkor a legfontosabb erőforrásunkal nem törődünk, pedig a leggyorsabban megtérülő befektetés!

 Talajjavítási programunk elemei:

1- Talajminta vétel (GPS pont alapú, akár 3 ha/20 részminta)- precíziós gazdálkodóknak,  vagy hagyományos 5 ha/20-25 részminta

2-Talajminta analízis- akkreditált laborban szűkített vagy bővített vizsgálat (az eredmények nitráttörvényben leírtaknak megfelelnek, illetve AKG-ban is felhasználhatóak, 5 évig évényesek), hidrolitos aciditás vizsgálat, amely a javító anyag kiszámításához szükséges

3- Az eredmények alapján kiszámoljuk, hogy melyik javító anyag a megfelelő az Ön számára (hatékonyság, ár/érték arány, kijuttathatóság, tartamhatás stb.)

4- kiszámoljuk a szükséges anyag mennyiségét, Ft/ha költséget,

5- kiszállítjuk Önhöz a talajjavító anyagot, amennyiben szükséges gondoskodunk a kijuttatásról (a kijuttatandó mennyiséget kijutatjuk a területekre)

6-  amennyiben kéri- visszamérjük a hatásat (bizonyos talajtípusoknál, javító anyagoknál a hatás nem azonnali, vagy nehéz kimérni)

Amennyiben van 5 évnél nem régebbi talajvizsgálati eredménye (szűkízezz vagy bővített)- abban az esetben nem szükséges újra mintázni a területeket! Amennyiben Ön szeretné megszednia  mintákat, elküldjük Önnek a mintaszedési protokollt, és mint beküldött mintákra készítjül el a terveket.


Mitől függ egy talajjavító anyag hatása? Kalcium karbonát (mészkő) tartalmú anyagok hatását több tényező befolyásolja, a legfontosabb: szemcseméret és a kalcium tartalom.


Mintavétel+ analízis+ javaslat (pH, KA- nem akkreditált mérés): 750 Ft/ha+ÁFA

Mintavétel + analízis + javaslat: 2490 Ft/ha (akkreditált. szűkített vizsgálattal)

Mintavétel + analízis + javaslat: 2790 Ft/ha (akkreditált. bővített vizsgálattal, szakértői igazolással-AKG-nak megfelelően)


Csak javítóanyag: 76% kalcium-karbonát+3% magnézium-oxid : 28 500 Ft/ha (250 kg/ha dózissal számolva), leszállítva az Ön telephelyére (alapgépekkel kijutattaható, granulált forma)

Amennyiben tőlünk rendeli meg a talajjavító anyagot is, minden hektárra 500 Ft-ot visszaadunk Önnek!

Amennyiben csak javítóanyagot vásárol tőlünk- további területeire kedvezményes talajmintavétel+analízist biztosítunk (-500 Ft/ha)

MÁR PRECÍZIÓS VÁLTOZATBAN IS ELÉRHETŐ SZOLGÁLTATÁS!


Amennyiben a javító anyagot tőlünk vásárolja meg, úgy minden mintázott hektár után 500 Ft-ot jóváírunk az Ön számára!

Az alul található kérdőív segítségével küldje el elérhetőségét, 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!


2490 Ft/ha ár tartalmazza: mintavétel (gépi mintavétel 20-25 részminta/5ha, szűkített laborvizsgálat, javító anyag mennyiségének kiszámítása, javaslat írásos formában történő átadása), hidrolitos aciditás vizsgálat: 1500 Ft/ha

5 hektárnál kisebb területekem az ár egységesen 8900 Ft/terület (gépi mintavétel 20-25 részminta/5ha, szűkített laborvizsgálat, javító anyag mennyiségének kiszámítása, javaslat írásos formában történő átadása)


Kapcsolat